Autoverzekering Opzeggen

 

De allermakkelijkste procedure om je autoverzekeringspolis op te zeggen is simpelweg contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Omdat wij een open markt kennen in Nederland, waar elke privéverzekeraar het recht heeft om zich in de concurrentiestrijd te mengen, is het in het voordeel van de verzekeraars om eerlijk en open om te gaan met vragen tot transfer of opzegging.

Toch zijn er horrorverhalen van mensen die trachten hun autoverzekering op te zeggen, en met allerlei kleine letters en contractlengtes waar ze niets van wisten geconfronteerd worden. Speciaal voor deze mensen hebben de verzekeraars een eigen ombudsman die zorgt voor mediatie in deze dossiers. Vaak zijn hier geen kosten mee verbonden, en komt het neer op het versturen van een klein aantal (soms aangetekende) zendingen met bewijsmateriaal om jouw kant van het verhaal duidelijk te maken. De ombudsman zorgt dan voor een compromisoplossing die, hoewel niet afdwingbaar, meestal toch wordt aanvaardt door beide partijen om zo juridische actie te vermijden.

Natuurlijk is juridische actie ook een optie. Contacteer hiervoor alleszins zeker een advocaat, wij zijn geen kenners van de juridici√ęle procedures.