Autoverzekering Vergelijken

 

Daar waar het voor sommige soorten verzekeringen erg moeilijk is om twee polissen te vergelijken (denk maar aan het vergelijken van levensverzekeringen) - is dat bij autoverzekeringen niet het geval. De dekking is voor het soort polis (all-risk, ) vaak identiek tussen verzekeraars, en als er dan toch al verschillen zijn zijn die vaak voor je eigen inbreng bij een probleem, wat kleine nuances zijn die je vaak zelf relatief makkelijk kan inschatten.

De enige dingen waar wij op willen wijzen zijn de volgende:

  • ¤ Ga niet alleen uit van de resultaten van een online calculator. Contacteer een echte makelijk voor een echte offerte!
     
  • ¤ Ga altijd na of je echt wel nood hebt aan een bepaald type verzekering. Bijvoorbeeld: als je een auto koopt van zes jaar oud, moet je dan wel voor alle risico's verzekerd zijn? Is het financieel niet handiger om je slechts tegen diefstal te verzekeren? Doe je erg weinig km per jaar, is een kilometerverzekering dan niet handiger en goedkoper voor je? Ga er nooit van uit dat je slechts één type verzekering moet bekijken. Bekijk al je opties, en kies de optie die echt het voordeligst is.