Autoverzekering voor Jongeren

 

Het is vaak erg moeilijk voor jongeren om een betaalbare autoverzekering te strikken. Zelfs al kiezen ze voor een spotgoedkope KIA Rio, dan nog spreken we vaak over een paar honderd tot een paar duizend euro per jaar. Ik ken een vriend die voor zijn 4-jaar oude BMW 320d meer dan tweeduizend euro per jaar aan basisverzekering kwijt was. Dat zijn prijzen die zeker niet elke jongere aankan, en ergens is dat natuurlijk niet eerlijk.

Toch doen de verzekeringsmaatschappijen geen grote winst op de autoverzekeringen voor jongeren. De verzekeraars baseren de autoverzekeringspremies voor iedereen op statistische informatie, en deze is erg nadelig voor jongeren (en dan zeker voor jonge mannen onder de 26). Enkele van de grote verzekeraars beweren zelfs verlies te doen op hun autoverzekeringspolissen tot 28 jaar, maar dat puur te doen omwille van de verwachte winst als de klant bij zijn verzekeraar blijft. Kort wil dat zeggen dat de reƫle kosten voor de verzekeraars vaak nog hoger zijn dan de premies aangerekend aan de klanten in hun jongere jaren.

Toch is onze raad simpel: vergelijk zoveel mogelijk autoverzekeringen, kies de allergoedkoopste, koop geen Porsche 911 Turbo S op je 22e - en kijk na je 26e verjaardag nog eens opnieuw naar je opties!